Belarus ta Üniversite

Son yıllarda ülke dışında Üniversitelere talep oldukça artmış bulunmaktadır. Üniversite öğrenimi için ülkemizi tercih eden binlerce öğrenci olmakla beraber ülkemizin dışında dışanda bulunan üniversiteleride tercih eden binlerce Türk öğrenci bulunmaktadır. Belarus ta üniversite eğitimi almak isteyen arkadaşlar 10 aylık rusça hazırlık kursu görmek zorundadır, bu 10 ayın yaklaşık 5-6 ayını genel anlamda rusça öğretilmektedir. Geri kalanında ise öğrencinin isteğine göre okumak istediği bölüm üzerine eğitim verilmektedir. 10 aylık rusça hazırlık bölümünü bitirdikten sonra isterse rusyada, ukraynada ve belarusta 2500$ dan başlayan fiyatlarla üniversite eğitimi görme imkanı bulunmaktadır. Belarus ta Üniversite seçimi yapılırken Türkiye’de veya Avrupa’da denkliğinin olup olmadığının dikkatle araştırılmalıdır.

Belarus ta Üniversite için gerekli evraklar nelerdir?

  • Pasapot en az 1 senelik
  • Diplom yada öğrenim belgesi
  • 6 adet fotoğraf (arka fon beyaz biometrik)
  • Savcılık belgesi
  • Sağlık raporu HIV raporu (kan testi sadece hıv negatif raporu)
  • İkametgah nüfuz cüzdanı fotokopisi

Belarus Hakkında Merak Edilenler

  • Soru: 1 aylık ne dakar masrafım olur?
    Cevap : Eğer standart normal şekilde harcama yaparsanız 200$-300$ gibi bir fıyta 1 ay rahat rahat yaşarsınız.
  • Soru 2: Yeme içme pahalı mıdır?
    Cevap : Yeme Türkiye ile aşağı yukarı eş değerdir ama eğlence Türkiye’ye göre çok ucuzdur. Örneğin Türkiyede yapsanız 800$ dan az hesap gelmeyecek bir restoran hesabı, belarusta 80-100 $ bir fiyat ödeyerek ayrıla bilirsiniz.
  • Soru 3 : Yabancılara karşı ırkcılık var mıdır?
    Cevap : Kesinlikle yoktur. Belarus minsk avrupanın en güvenli şehirlerinden biridir nerdeyse kişi başına 2 polis düşmektedir
  • Soru 4 : Ev kiralıya bilirmiyiz?
    Cevap : Evet orada istediğniz zaman ev kiralaya bilirsiniz, bunu yapan şirketler bolca bulunmaktadır. İster 1 günlük, ister aylık kiralaya bilirsiniz
  • Soru 5: Ev kiralama fiyatları ne kadardır?
    Cevap : gunluk ev kiraları 20 $ dan başlamaktadır aylık ev kiraları ise evin yerine ve konumuna ve içindeki eşyaların yeniliğine vede oda sayısına göre  300-400-500 $ diye devam etmektedir
  • Soru 6 : Sosyal aktivite imkanı bulunmakta mıdır?
    Cevap : Sosyal aktivite imkanı oldukça fazladır. Buz pateni pistleri, spor salonları, futbol maçları ,sinemalar gece kulupleri vs.
  • Soru 7 : Kültürel geziler var mıdır?
    Cevap : Minsk merkezine hemen yakınından yaklaşık 40km uzaklıkta dudutki köyu bulunmaktadır, yine yaklaşık bir okadar mesafede mir şatosunesfij kalesi gibi kultür gezisi yapılabilecek alternatifler bulunmaktadır. Brest şehri ve brest kalesi için hafta sonları orada edinmiş olduğunuz arkadaşlar ile gayet uygun günü birlik geziler yapabilirsiniz.
  • Soru 8 : Taksi fiyatları ve ulaşım pahalı mıdır?
    Cevap : Belarusun tranvay hattı çok geniştir, cüzi fiyatlara istediğiniz heryere kolaylıkla ulaşımınızı sağlaya bilirsiniz veya yine aynı şekilde halk otobusleri vardır. Bunlara altarnatif belarusta benzin fiyatları çok uygundur buna istinaden, taksi fiyatları çok uygundur heryere ulaşımı taksi ile yapan arkadaşlarımız da bulunmaktadır.

Belarus ta Üniversite kayıt işlemleri

Belarus’ta üniversite kayıt işlemleri için bizimle irtibata geçebilirsiniz. İletişim bölümünden uzmanlarımız ile irtibat kurabilir size en uygun Üniversite için karar verebilirsiniz. Firmamız Rusya ve çevre ülkelerde bugüne kadar binlerce öğrencinin rusça kursu programlarına ve Üniversitelerin çeşitli bölümlerine kayıtlarını gerçekleştirmiştir. En uygun fiyatlar ve en iyi danışmanlık hizmetleri için bize ulaşınız.

 

İlgili aramalar : Belarus ta Üniversite, belarus da üniversite, belarus üniversite kayıt, belarus üniversiteleri, belarus üniversite rusça, Belarus üniversiteleri danışmanlık, belarus yurtdışı eğitim